Служба за поръчка на такси „Максим“ съкращава времето за пристигане на автомобил на адрес

Служба за поръчка на такси „Максим“ съкращава времето за пристигане на автомобил на адрес

24-iyul, 2017

Нова възможност е достъпна за потребителите на приложението „Максим: поръчка на такси“ във всичките седем държави, в които е достъпна услугата.

Водачите отдават предпочитание на поръчки, при които могат да пристигнат на адреса в рамките на няколко минути. При малък празен пробег те могат да извършат повече полезни курсове и пътниците получават автомобил на минимална цена. Но в тази ситуация има минус, който е станал проблем за целия отрасъл: стремежът да се минимизира празният пробег води до увеличение времето на престой на шофьорите в очакване на желани поръчки.

Различните компании се опитват да регулират търсенето и предлагането чрез кратно увеличаване стойността на пътуванията от райони, в които няма коли. На практика това често води до спекулации. Водачите просто чакат количеството на поръчките да се увеличи и цената за тях да се повиши, после започват да ги поемат. В резултат на това пътникът трябва да пътува на двойно по-висока цена по своя маршрут, който не зависи от празния пробег.

Служба за поръчка на такси „Максим“ избра друго решение. Ако наблизо няма свободни автомобили, приложението „Максим: поръчка на такси“ ще предложи на пътника да избере водач, който очаква поръчки в друг район. Пътникът може да се съгласи да ускори пристигането на автомобила и да заплати на шофьора реалния разход за бързо пристигане на адрес. Или може да се откаже и да продължи да изчаква свободна кола в своя район.

В служба „Максим“ пътниците и преди можеха самостоятелно да увеличават цената на пътуването, като по този начин правят поръчката си по-привлекателна за водачите. Новата функция позволява да се знае точната сума за доплащане, в зависимост от местоположението на водача.